Ce a facut CSR 6.1

Our educational project was sponsored (partly) by BECHTEL Inc. Romania and created within the AIESEC (largest student organization) CSR framework.
We designed, created and conducted photography and ecology workshops aimed at the youths from local villages (Tureni and Copaceni, near Turda, Cluj county, Romania) in May and June, 2009.

More than 60 youths participated, 12 to 15 year olds.

See more details in Romanian:

Cu sprijinul profesorilor, al domnilor directori si sub ghidajul organizatiei FRCCF (Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie) Cluj-Napoca si in contextul programului CR Revolution AIESEC, echipa noastra si-a desfasurat cu multa bucurie activitatea in cadrul celor doua scoli din satele Tureni si Copaceni, jud. Turda, in perioada Mai – Iunie 2009. Sponsorii atelierelor au fost Iulius Mall Cluj-Napoca si BECHTEL International, Inc.

IMG_1503

Cu o parte din copiii care au participat la atelierele noastre in Tureni, Cluj. Mai, 2009. (With some of the children that participated at our workshops, in Tureni village, Cluj county, Romania. May, 2009)

Atelierele, gandite create si conduse de noi au avut ca teme Ecologia si Fotografia, premiind la final obiectele create in cadrul lor printr-un Festival al Satului.
Sloganurile atelierelor au fost: “Satul meu, mai curat!”, pentru cel de Ecologie si “Satul prin aparatul meu foto”, pentru atelierul de Fotografie. Peste 60 de elevi, cu varstele cuprinse intre 12 si 15 ani, au participat la ateliere.

on our way tureni

Noi, pe drumul spre Tureni. (Us, on our way to Tureni village, to sustain our workshops)

Atelierul de Ecologie s-a centrat si a dezvoltat, prin jocuri si activitati creative, notiunile de baza in ecologie: Reduce, Refoloseste, Recicleaza. Copiii au creat si pictat, din sticle de plastic, ghivece, penare si vaze pe care le-au decorat dupa bunul plac.

Iata cateva poze de la atelierul ECO din Tureni: (some photos from our Ecology Workshop in Tureni village, Cluj county, Romania)

IMG_1678

IMG_1673

IMG_1671

IMG_1651

IMG_1641

IMG_1664

IMG_1628

IMG_1626

IMG_1699

IMG_1705

IMG_1711

IMG_1712

IMG_1719

IMG_1714

IMG_1738

IMG_1733

IMG_1743

IMG_1740

IMG_1748

IMG_1744

Si acum, cateva fotografii de la atelierul Eco din Copaceni. Mai, 2009. (And now, some photos from the Ecology workshop held in Copaceni village, Cluj county, Romania, May, 2009)

eco cop

another game, copaceni

eco atelier copaceni

me talk with the kids, copacwni

orange game

me orange game energizer

talk ab eco copaceni

Atelierul de fotografie a oferit informatii centrale in ceea ce priveste fotografia, aparatul de fotografiat digital si stiluri de baza in arta fotografica. Copiii au fost mai apoi incurajati sa mearga si sa isi fotografieze satul utilizand informatiile oferite si discutate in cadrul atelierului. Copiii, prin fotografiile realizate, si-au descoperit si reprezentat satul intr-o alta lumina, i-au pus unicitatea in valoare si l-au promovat in cadrul Festivalului Satului.

Cateva photografii de la atelierul de Fotografie din Copaceni, Mai, 2009. (A couple of photos from the Photography workshop held in Copaceni village, Cluj county, Romania, May, 2009)

anda csr photo

how a cam works

talk kids photo

copaci csr

In cadrul acestuia, am premiat si artefacte create de copiii de la celelate ateliere ale scolii: Sculptura si Artizanat.

In total, in localitatea Tureni, numarul beneficiarilor directi se ridica la 35 iar impreuna cu cei din Copaceni la peste 60. Premiile au fost pregatite si oferite cu multa generozitate de Iulius Mall si Bechtel International, Inc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: